Termékeink

Garmond Prémium Fokhagymakrém

A GARMOND prémium fokhagymakrém

több, mint 90%-os fokhagyma-tartalommal egyedülálló a hazai piacon. Emellett fontosnak tartjuk megemlíteni a következőket:

– magyar termelő
– magyar alapanyag
– kézműves, egyedi gyártástechnológia
– hamisíthatatlan, friss és valódi fokhagyma íz
– kimagasló kulináris érték
– glutén- és laktózmentes
– szántóföldtől a fogyasztóig – prémium szemlélet
– 2019 októberétől a termékünk védjegyoltalom alatt áll.

A fokhagymakrémet úgy kell elképzelni, mintha most préselnénk át a fokhagyma gerezdet a fokhagymanyomón. Sütés-főzés alkalmával megspórolhatjuk a pucolással töltött időt, elég, ha csak belemártjuk a kiskanalat a krémbe, és ízlés szerint alkalmazzuk.

Hogy milyen ételekhez? Igazából, bármihez és mindenhez.

Termékünket szeretettel ajánljuk.

Ne feledjék, a fokhagyma számos jótékony hatással bír, többek között immunerősítő, valamint erős antibiotikus hatású!

Garmond Prémium Black
Fekete Fokhagyma Gerezdek

Garmond Prémium Black Fekete Fokhagyma gerezdek

 

A fekete fokhagyma rendkívülisége abban rejlik, hogy a jól ismert fokhagymához képest ízében és tápértékében is eltérő, mivel sokkal enyhébb ízű és könnyebben emészthető.
 
Mindez annak köszönhető, hogy a hagyma hőkezelése során drasztikusan lecsökken a jellegzetes fokhagyma ízt adó allicin nevű anyag, így egy teljesen új ízvilágú élelmiszernek tekinthető.
 
Enyhe, édes ízének köszönhetően sokkal szélesebb körben kedvelt, így aki az erős fokhagyma ízt nem kedveli, ezt biztosan szeretni fogja.
 
A különleges ízhatást a fokhagymában természetes módon jelen lévő aminosavak és cukrok reakciójában keletkező anyagok adják.
 
A fekete fokhagyma természetes eljárással, mindenféle adalékanyag hozzáadása nélkül készül.
 
A gondosan kiválogatott fokhagyma öregítése 55-65°C-on történő eljárással mintegy 40 napig tart. Ezalatt a 40 nap alatt a fokhagyma színe fehérről fokozatosan feketére változik, miközben a fokhagymában lévő egészségvédő anyagok, antioxidánsok koncentrációja is jelentősen megnő.
 
A fekete fokhagyma hatalmas előnye a jellegzetes fokhagyma szag hiánya. Ez abból adódik, hogy a fermentáció (erjedés) során jelentősen csökken a gerezdek allicintartalma. Márpedig az allicinek azok a szerves kénvegyületek, amelyek a jellegzetes illatért és ízért felelősek. Az allicin tartalma azért csökken, mert a vegyület egy sokkal jótékonyabb vegyületté alakul át az S-Allyl cysteinné.
 
Egészségügyi szempontból nem elhanyagolható, hogy a fekete fokhagyma több sejtvédő antioxidánst tartalmaz, mint fehér társa, ezek a kénvegyületek erjedése során keletkeznek. A fekete szín a melanoidinre (sötét színű szerves vegyület) vezethető vissza, amely a cukorból és aminosavakból származik.
 
A fekete fokhagyma antioxidáns tartalma tízszer, kalcium tartalma pedig hétszer több, mint a fokhagymáé. Csökkenti a fáradtságot és az édesség utáni vágyat, javítja az erőnlétet, de a rák elleni harcban is segíthet. Vértisztító hatású, segíthet megelőzni a szívbetegséget, illetve szerepet játszhat a koleszterinszint helyreállításában is.

Garmond Prémium Black Gold
Fekete Fokhagyma 24 karátos arannyal

Garmond Prémium Black Fekete Fokhagyma 24 karátos arannyal

 

A kulináris különlegességet exkluzívvá varázsoltuk. A fekete fokhagyma gerezdek külső felületét részben 24 karátos, ehető aranylevelekkel borítottuk és ezt az egyedi terméket prémium csatos üvegbe zártuk. Amennyiben értéket kíván adni akár privát, akár céges ajándékként, akkor ez tökéletes választás.
 
 

Sorszámozott, illetve limitált szériás termékeink:

 hónapról hónapra változnak és korlátozottan elérhetőek. Részletekért vegye fel velünk a kapcsolatot!

Galéria